Новини

Как да съчетаете цветовете на сенките за очи за невероятен грим

Правилно подбраните и нанесени сенки могат да направят погледа по-изразителен, както и да подобрят възприятието от страна на околните към вас. Когато съчетанието е направено спрямо цвета на ириса, това лесно може да бъде комбинирано и с нюансите на тоалета, водейки до един невероятен и допълващ се аутфит.

Защо е важно да знаете как да съчетаете цветовете на сенките?

Гримът е изкуство, позволяващо на всяка дама да изрази своята индивидуалност и красота на лицето. Сенките за очи са един от най-видимите елементи и към тях трябва да се отнасяме с нужното внимание. Когато подборът и нанасянето са правилни, това създава дълбочина и изразителност на погледа. Позволява създаване на по-ярък и жизнен образ, който със сигурност се забелязва от хората около вас.

Какви съвети дават експертите при избора на сенки, които подхождат на цвета на ириса?

За подобрена дълбочина на погледа и повишена изразителност, специалистите прибягват до употребата на няколко нюанса на грима. Препоръките им са да използвате светли тонове във вътрешния очен ъгъл, който ще стане по-свеж и открит. Следва среден нюанс върху гънката на клепача, създавайки дълбочина на погледа. Тъмният цветови тон е предпочитан, когато го нанасяте върху външния страничен ъгъл, създавайки интригуващ и мистериозен вид.

Често в този контекст се използва т.нар. концепция за комплементарни цветове. Това са противоположните нюанси на ириса, което създава силен контраст. Ето няколко примера за комбинации:

  • За кафяв ирис, препоръките са за създаване на син, зелен и лилав очен контур;
  • За зелен, използвайте червени, розови или оранжеви акценти;
  • За син, препоръките са за употреба на оранжев, жълт или кафяв цветови тон.

Когато правите подбора на цветови акценти, съобразете ги с червилото и очната линия. Най-добрият резултат се постига, когато всички цветови акценти се комбинират правилно и се допълват помежду си.

Какви техники за нанасяне на грима се използват спрямо формата и размера на окото?

За постигане на най-добър резултат, голямо значение има формата и размера. При кръгли очи се прилага светъл очен грим във вътрешността и тъмен във външната част. Така се постига по-голяма изразителност на погледа. За повишена очна дълбочина се използват перлените и светли акценти. За малък ирис, предимно подхожда светлият нюанс по целия клепач.

За да прилагате грима спрямо различните си тоалети, от онлайн магазин 4sales смятат, че е подходящо да притежавате пълна палитра сенки за очи. По този начин винаги ще постигате най-добра визия, която със сигурност ще бъде забелязана от околните.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.