Новини

Детоксикация и възстановяване с рибено масло

Богато на омега-3 мастни киселини, рибеното масло има много преимущества в днешно време, но най-често се приема с цел детоксикация и подкрепа на имунната система. Има благоприятно действие също за сърдечно-съдовата система, мозъка, кожата и косата. В тази статия сме подбрали всичко най-важно, което е добре да знаете за рибеното масло, преди да започнете да го пиете.

Какви са ползите от приема?

Всеизвестен факт е, че има редица преимущества за здравето, благодарение на високото съдържание на мастни киселини. Повечето хора го приемат заради следните ползи от омега-3:

  1. Поддържа здравето на сърцето – помагат за намаляване на високото кръвно налягане и нивата на холестерола в кръвта.
  2. Подобрява вида на кожата и косата – рибеното масло е важно за хидратацията на кожата. Също така може да подобри структурата на косата.
  3. Укрепва имунитета – имат антивирусни свойства и в най-общия случай могат да подкрепят организма в борбата срещу инфекциите. Това е важно най-вече през есента и зимата, когато сме особено податливи на разболяване.
  4. Благоприятства функцията на мозъка – редовният прием може да има ползи и за когнитивните функции и да намали риска от развитие на невродегенеративни заболявания.
  5. Спомага за по-добро зрение – играят ключова роля в здравето на ретината.

Как действа в подкрепа на имунитета?

Есенциалните мастни киселини модулират имунния отговор на тялото, като го стимулират и по този начин подкрепят борбата срещу инфекции и вируси и редуцират възпаленията. Освен това се смята, че антиоксидантите в рибеното масло могат да защитят клетките ни от оксидативния стрес, който се причинява от свободните радикали.

Роля в защитата на сърцето и помощ за сърдечно-съдовата система

Тази хранителна добавка е изключително ефективна за поддържане здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система. Често се приема за намаляване риска от коронарни сърдечни заболявания, тъй като поддържа нивата на на лошия холестерол и триглицеридите в норма. По-малко известна полза е това, че има благоприятно действие върху еластичността на артериите, което, от своя страна, намалява натоварването върху сърдечния мускул и подпомага нормалната му функция.

Как рибеното масло детоксикира организма?

Детоксикиращото му действие се дължи на неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Омега-3 мастните киселини подпомагат изхвърлянето на токсини от тялото и редуцират възпаленията. Както е известно, антиоксидантите пък ни защитават от свободните радикали, които могат да доведат до преждевременно стареене и различни заболявания.

Рибеното масло е източник на жизненоважни мастни киселини и е чудесна добавка за повечето хора. То укрепва имунната система, подпомага здравето на сърцето, мозъка, кожата и косата, и улеснява детоксикацията на организма. Важно е да изберете качествено рибено масло и, както в повечето случаи, да се консултирате с медицинско лице преди започване на прием на тази хранителна добавка.

 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.